Mami, ne bi rada bila tečna do tebe …

“Mami, ne bi bila rada tečna do tebe …” so besede moje najstnice, ki so mi pred nekaj dnevi povzročile, da sem zazijala.

“Veš, težko mi je. S prijateljem sva v konfliktu, utrujena sem, ker vsak dan treniram, pa še pozno je in vsega imam dovolj. Rada bi, da veš vse to, ker nočem biti groba do tebe … “

****

Kolikokrat ste si prisegli, da ne boste kot vaša mama, pa vseeno slišite njene besede prihajti iz vaših ust?

Očitno se to zgodi tudi v pozitivnem smislu!

Pot do tega ni šla čez noč.

Ko so bili moji otroci še manjši, sem velikokrat znorela za malenkosti. Žalostno sem se zavedala, da si to privoščim zato, ker vem, da me ne bodo zapustili, ker itak ne morejo od doma.

Imela sem grozen občutek krivde in tako me je bolelo, da sem se temeljito lotila tega problema. Sama sem namreč odrasla v družini s stalnim vpitjem, žaljenjem in dramami in videla sem, da vozim po isti poti, če ne bom nečesa korenito spremenila.

Prvi korak je bil, da sem otrokom to preprosto povedala. Takrat so bili stari od 5 do 12 let. Rekla sem: “Ko se mami preveč jezi, mi povejte, mami, nek svoj problem imaš, kaj te muči?”

Takoj so dojeli in me vsakič lepo opozorili (pozitivni stranski učinek tega je bil, da se niso počutili krive in “narobe” zaradi mojega vpitja).

Zmogla sem se ustaviti, hkrati pa sem pričela zdraviti razloge, zakaj sploh pride do tega, da se prekomerno razburjam.

Odkrila sem, da se velikokrat počutim:

  • osamljena
  • ničvredna
  • zapuščena
  • žalostna
  • izkoriščana
  • sama za vse
  • neizpolnjena in totalna luzerka.

Kaj naj z vsemi temi občutki? A naj jih prediham, se zmotiviram, da se ne bom tako počutila? Naj razmišljam pozitivno in bom hvaležna, za kaj imam?

Vse našteto pomaga na kratki rok, a dolgoročno … sem vedno znova padala v isto past.

Pomagalo je le eno – da sem se soočila s svojimi globoko zakopanimi občutki, jih začela korak po korak “dajati ven” in s tem zdraviti.

****

Ko sem slišala besede svoje hčerke, ki sem jih tolikokrat izrekla sama, so me polile solze sreče.

Splačalo se je. Leta “dajanja ven” in zdravljenja svojih čustev se poznajo na tem, da se moja hčerka zaveda, kako pomembno je, da “da ven”, kar jo muči, in ima pri tem podporo.

Če se nam pridružite v online programu F.E.E.L. SUMMER SCHOOL, lahko tudi vi, , to poletje “daste ven” in v svojem procesu dobite najboljšo podporo. Naredili boste popolno poletno čustveno preobrazbo!

Do 31. julija velja akcija -50EUR! Namesto 297 eur plačate samo 247 eur za vašo popolno poletno čustveno preobrazbo.

V to ceno je vključenih celo poletje ključnih vsebin in vaj, da razrešite svoj najbolj trmast problem, ni pa preveč ali obremenjujoče, zato da bo poletje lahkotno in učinkovito.

Da ne pozabim, vključena je tudi udeležba na 4 dnevnem zaključnem intenzivu, BODI OBILJE BLED 2019 (če vam datumi ne ustrezajo, lahko pridete na kak drug dogodek).

S preobrazbo začnete takoj, ko se prijavite, prve vsebine so že objavljene!

Vsebine so vaše za vedno in vsa predavanja lahko poslušate tudi kasneje.

Ni kaj razmišljati, odločite se, prijavite in se vidimo v F.E.E.L. SUMMER SCHOOL!